Infrafűtés és Fűtőfilm

Tudnivalók

Hiába az elektromos fűtés, ami a legsokoldalúbb rendszer, amit valaha is megalkottak, és amely kifejezetten az „okos” beruházások nélkülözhetetlen eszköze, ennek ellenére nagyon kevesen használják és ismerik el ezt a fűtési módot.

Az elektromos fűtés legnagyobb erénye, hogy kimondottan jól és könnyedén szabályozható, gyorsan reagál a megváltozott igényekre és beállításokra. Továbbá az elektromos fűtések esetében nincsenek rejtett hőveszteségek, mint pl. a kémény, a bizonytalanul változó kazánhatásfok, stb. Ráadásul az elektromos fűtés nem igényelnek karbantartást, így nem kell még arra is költenie. Az elektromos fűtés pontosan mérhető, a villanyórán mért villamos fogyasztás általában 99% közeli mértékben, ténylegesen hőenergiában jelenik meg az otthonában, irodában, stb. stb.. Ha pedig valami okból nem lenne gáz, attól még villany van, és tud fűteni. Amennyiben valami ok miatt nincs áram, akkor sajnos a modernebb elektromos gázfűtők sem működnek.

 

Az elektromos fűtés egészséges és olcsó fűtés. Az elektromos fűtés kiépítése  nagyságrendekkel kedvezőbb, mint a hagyományos fűtés kiépítése. Gyakorlatilag láthatatlan, nincsenek fűtőtestek, kazán, fűtéscsövek a falon. Tiszta a lakás, nincs keringő por, a hatásfoka pedig magasabb, mint más fűtési megoldásoknak, hisz nem közvetítő közegek (levegő, radiátor, cső) segítségével melegít, hanem közvetlenül a szobában lévő tárgyakat, személyeket. Pontosan úgy, ahogy a napfény teszi ezt. Egy modern, kényelmes megoldás. Ráadásul az élettani hatásai a fűtési megoldások közül a legkedvezőbbek.

Az infrapanelek vagy fűtőfilmek hatásfoka azért is tekinthető kiemelkedően jónak (fűtőfilm még jobb), mert a villamos energia veszteségmentesen alakul át sugárzó hővé. Nincs hőközvetítő közeg, szemben például a gázkonvektoros vagy radiátoros központi fűtéssel, ahol az égés során felszabaduló hőmennyiség kisebb-nagyobb része elvész.

A padlófűtések vezérlése mindig duplaszenzoros termosztáttal történik. A termosztát méri, valamint optimális hőmérsékleten tartja a padló hőmérsékletét a kívánt helységben, a levegő hőmérsékletet szabályozza.